De lampjes onder het dashboard die in de voetenbak schijnen waren al geruime tijd kapot. Ze waren van plastic en dat brokkelde gewoon af. Daarnaast hadden ze nogal wat te houden, met in- en uitstappen stootte ik er regelmatig met mijn knie het kapje af. Zat voor mij blijkbaar net op een verkeerde plaats.

Dit was wat er uiteindelijk van één van de lampjes over was. Daar kun je weinig meer mee.

 

Natuurlijk moest dit vervangen worden door LED, maar het was even zoeken voordat ik wat geschikts had gevonden.

 

Deze zijn het uiteindelijk geworden. De behuizing is van aluminium, het moet natuurlijk ook niet te zwaar worden.  Volgens de leverancier is het "7W 18Mm Led Eagle Eye Dagrijverlichting" maar in het interieur doen ze het ook prima.

 

Omdat ik geen grotere gaten in de originele bevestigingsbeugeltjes wilde boren wilde ik twee aluminium stripjes maken om de lampjes te bevestigen. Omdat ik vier lampjes had gekocht bedacht ik dat ik net zo goed de stripjes wat langer kon maken en er twe gaten in boren in plaats van een zodat ik per kant twee lampjes kon monteren.

Zo zitten ze nu onder het dashboard, het nieuwe stripje vastgeschroefd op het originele beugeltje. Zie je overigens helemaal niets van of je moet met je hoofd onder het dashboard kruipen.

 

Dit is uiteindelijk het resultaat. De foto os genomen in een pikdonkere garage, het lijkt daardoor nogal erg veel licht. In de praktijk buiten valt dat heel erg mee.

 

Ook nog maar even een foto van de schakelaar voor de interieurverlichting op het dashboard.