Tijdens de exercities onder het dashboard tijdens het inbouwen van de startonderbreker en het vervangen van de gesmolten bekabeling had ik gezien dat de computer (Ford EEC-IV) er een beetje raar bij hing: hij lag op een chassisbuis, vastgemaakt met een tywrap en een stuk zeemleer ertussen gepropt tegen het rammelen. Dat was natuurlijk geen optie voor zo'n belangrijk apparaat! Na wat vogelen had ik de computer onder het dashboard uit. Aan de voorkant had deze waarschijnlijk op de voorste/onderste chassisbuis achter het dashboard gelegen. Hier was een soort schuimplastic opgeplakt tegen het rammelen. Dat schuimplastic was echter compleet verteerd en was één kleverige bende geworden. Echt troep, het bleef overal aanplakken en was bijna niet uit de bekleding te krijgen als het daarop viel. Met wasbenzine heb ik alles schoongepoetst, ook de computer aan de voorkant, die zat ook onder de plaktroep. Er hing een groen plastic bandje naar beneden, had hier de computer misschien mee vast gezeten? Ik kon er niet echt wat zinnigs van maken. Na wat passen, meten en moeilijk kijken leek mij de beste oplossing de computer aan de voorkant op de onderste chassisbuis achter het dashboard te laten rusten en aan de achterkant vast te zetten met een aluminium beugel. De aluminium beugel heb ik gemaakt van een strip en een L-profiel. De computer ligt op het L-profiel waar ik een stuk uitgezaagd heb waar de connector van de computer precies in valt. Alle raakvlakken tussen computer/beugel/chassis netjes ingetaped met stoffen tape zodat er geen metaal-op-metaal contact is. In het brandschot heb ik twee gaten geboord en aluminium blindklinkmoeren gezet met M5 schroefdraad. Hierin heb ik de beugel vastgeschroeft. De computer zit nu netjes vast en kan geen kant meer op!

 

In de linker onderhoek zie je nog de chassisbuis waar de computer aan vast getywrapt was. Het gleufje helemaal rechts in het dwarse hoekprofiel had ik gemaakt om er een tywrap omheen te trekken zodat deze er niet af kon schuiven. Maar het zit nu zo netjes vast dat die tywrap niet nodig is.

Intussen de computer er al weer een aantal keer uit gehaald en er weer in gezet. Het blijft een beetje tobben, het is daar nogal krap. Ook moet de grote connector aan de achterkant er eerst uit voordat je de computer onder het dashboard vandaan kunt krijgen.